Veg Italian meatballs

Vegetariska italienska köttbullar

Vegetariska Italienska köttbullar. Scrolla för Svenska.

4 portioner - 350 kcal per portion

28g protein, 11g kolhydrater, 19g fett 

Ingredienser:

  • 600g anamma soja färs
  • ca 40 g riven parmesan
  • 1 lök
  • 2 vitlöks klyftor
  • ca 10g färsk basilika
  • ca 20g färsk persilja
  • 3-4dl passerade tomater
  • Svartpeppar, vitpeppar & salt
  • Olivolja

 

Tillvägagångssätt:

Finhacka eller riv löken (använd gärna en matberedare). Blanda lite mer än hälften av löken med anamma färsen och lägg resterande i en panna med lite olivolja på låg värme till löken mjuknat. Riv eller pressa ner 1 av vitlökarna bland sojafärsen och den andra bland löken. Finhacka basilika och persilja och blanda lite mer än hälften med sojafärsen och lägg resterande åt sidan till såsen. Blanda ner 1 kryddmått svartpeppar, ½ kryddmått vitpeppar, en nypa salt samt parmesanen i sojafärsen.

Addera passerade tomater till den stekta löken och krydda med svartpeppar, vitpeppar och salt efter smak, låt puttra på låg till medium värme. Rulla köttbullarna och stek på medium värme i olivolja. Lägg i resterande av den hackade basilikan och persiljan i tomatsåsen och sänk värmen, smaka av. När köttbullarna är klara och har fått vacker färg lägg i dem i såsen.

 

Servera med ditt val av pasta och toppa med lite extra riven parmesan.

Tillbaka till blogg