Vegetariska Italienska köttbullar. Scrolla för Svenska.
4 portioner - 350 kcal per portion
28g protein, 11g kolhydrater, 19g fett
Ingredienser:
- 600g anamma soja färs
- ca 40 g riven parmesan
- 1 lök
- 2 vitlöks klyftor
- ca 10g färsk basilika
- ca 20g färsk persilja
- 3-4dl passerade tomater
- Svartpeppar, vitpeppar & salt
- Olivolja
Tillvägagångssätt:
Finhacka eller riv löken (använd gärna en matberedare). Blanda lite mer än hälften av löken med anamma färsen och lägg resterande i en panna med lite olivolja på låg värme till löken mjuknat. Riv eller pressa ner 1 av vitlökarna bland sojafärsen och den andra bland löken. Finhacka basilika och persilja och blanda lite mer än hälften med sojafärsen och lägg resterande åt sidan till såsen. Blanda ner 1 kryddmått svartpeppar, ½ kryddmått vitpeppar, en nypa salt samt parmesanen i sojafärsen.
Addera passerade tomater till den stekta löken och krydda med svartpeppar, vitpeppar och salt efter smak, låt puttra på låg till medium värme. Rulla köttbullarna och stek på medium värme i olivolja. Lägg i resterande av den hackade basilikan och persiljan i tomatsåsen och sänk värmen, smaka av. När köttbullarna är klara och har fått vacker färg lägg i dem i såsen.
Servera med ditt val av pasta och toppa med lite extra riven parmesan.