Tomat & basilika pasta sås Ⓥ
4 portioner – 104 kcal per portion
11 g protein, 62 g kolhydrater, 10 g fett
Ingredienser:
- 400g körsbärs tomater
- 2-3 lökar, beroende på storlek
- 3 vitlöks klyftor
- 4dl passerade tomater
- ca 2 krm Örtsalt
- ca 1 krm peppar
- 1 knippe basilika
- Olivolja
Tillvägagångssätt:
Finhacka löken och lägg i stekpanna tillsammans med olivolja. Stek tills löken har mjuknat och pressa sedan i vitlöks klyftorna. Dela körsbärsstomaterna i fyra delar under tiden. Lägg i tomaterna och stek på medium nivå tills tomaterna mjuknat men inte fått färg. Häll i tomatpurén och krydda med örtsalt och peppar. Låt koka på medelhög värme i ca tio minuter. Lägg i basilikan och servera.
Servera gärna med en quinoa-, lins- eller bönpasta.
Garnera med lite extra peppar och färsk basilika.