Tomato and basil sauce

Tomat & basilika pastasås Ⓥ

Tomat & basilika pasta sås Ⓥ 

4 portioner – 104 kcal per portion

11 g protein, 62 g kolhydrater, 10 g fett 

Ingredienser:

  • 400g körsbärs tomater
  • 2-3 lökar, beroende på storlek
  • 3 vitlöks klyftor
  • 4dl passerade tomater
  • ca 2 krm Örtsalt
  • ca 1 krm peppar
  • 1 knippe basilika
  • Olivolja

Tillvägagångssätt:

Finhacka löken och lägg i stekpanna tillsammans med olivolja. Stek tills löken har mjuknat och pressa sedan i vitlöks klyftorna. Dela körsbärsstomaterna i fyra delar under tiden. Lägg i tomaterna och stek på medium nivå tills tomaterna mjuknat men inte fått färg. Häll i tomatpurén och krydda med örtsalt och peppar. Låt koka på medelhög värme i ca tio minuter. Lägg i basilikan och servera.

Servera gärna med en quinoa-, lins- eller bönpasta.

Garnera med lite extra peppar och färsk basilika.

Tillbaka till blogg