Den uppdaterade versionen av Pasta Bolognese.
6+ portioner – 435 kcal per portion
36 g protein, 24 g kolhydrater, 20 g fett
Ingredienser:
- 1 kg nötfärs 10% (kan ersättas med sojafärs)
- 500g rivna morötter
- 2-3 gula lökar beroende på storlek
- 2 vitlöks klyftor
- 500-600g passerade tomater
- 2-3 kuber köttfond
- 1 press citronsaft
- Svartpeppar, vitpeppar
- Olivolja
Tillvägagångssätt:
Hacka löken fint, stek i lite olivolja på låg värme till den börjar mjukna men ännu inte fått färg. Lägg i nötfärsen, vitlöken (pressad eller finriven), krydda med peppar och stek tills den är nästan klar. Lägg i tomaten, fond och pressa i citron. Låt puttra på låg värme i tjugo minuter för att smakerna ska komma fram. Smaka av och eventuellt krydda mer. Perfekt att frysa, därför gör vi ALLTID en stor sats och har redo att tina!
Servera med fullkornspasta, veggi pasta eller ris.