Spicy & sticky tofu

Kryddig & klibbig tofu

Stark & ​​klibbig tofu. 

4 portioner - 366 kcal per portion.

39g kolhydrater, 16g protein, 16g fett. 

Ingredienser:

  • 800 gram naturell tofu (gärna fast) 
  • 1 Msk olivolja 
  • 1 msk salt 
  • 1 msk vitpeppar 
  • 1,5 msk vitlökspulver 
  • 1/2 dl majsstärkelse 
  • 1/2-1 dl Go Chu Jang 
  • 1/2-1 dl ketchup osötad
  • 1,2 msk risvinäger 
  • 1,2 msk mirin 
  • 1 msk sesamolja 
  • 2 msk japansk soja 
  • 2 msk brunt socker 
  • 4 vitlöks klyftor 

Tillvägagångssätt:

Pressa tofun mellan hushållspapper eller i en handduk och riv sedan i lagom stora bitar. Blanda tofun med olivolja, salt, vitpeppar, vitlökspulver och majsstärkelse. Blanda ihop allting och sprid ut det på ett bakplåtspapper och ställ in i ugnen på 220 grader. Ska stå i ugnen i cirka 20-30 minuter beroende på hur krispigt man vill ha det, blanda ungefär 10 minuter. 

Blanda ihop go chu jang, ketchup, risvinäger, mirin, seamolja, soja, brunt socker och vitlök i en stekpanna. Efter att tofun varit inne i ugnen i cirka 15 minuter kan du starta på medium värme och under omrörning värma upp såsen tills den får en sticky konsistens. 

När tofun fått en härlig krispig yta, ta ut den ur ugnen och blanda ihop med såsen. Servera med ris, kanske edamame bönor och avokado, toppa med sesamfrön och salladslök. NJUT!

Tillbaka till blogg