Kryddig slapp skål.
4 portioner - 412 kcal per portion
30 g protein, 18 g fett, 33 g kolhydrater
Ingredienser:
- Lax ( 125 g per portion)
- 1dl Gochujang
- 1dl ketchup osötad
- 1,5 msk mirin
- 1,5 msk risvinäger
- 2 msk japansk soja
- 0,5 msk fisksås
- 2 msk brunt socker
- 4 klyftor vitlök
- 2 msk riven ingefära
- 1 krm vitlökspulver
- 1 krm vitpeppar
- 3-4 msk panko
- Nypa flingsalt
Tillvägagångssätt:
Koka ihop alla ovanstående ingredienser (förutom lax, panko och flingsalt) tills det blir en sticky sås, cirka 15 minuter på låg/medium värme. Rör regelbundet för att inte bränna. Torka av laxbitarna med papper, toppa med såsen och sedan med panko och lite flingsalt. Ställ in i ugnen eller airfryers på 200 grader i cirka 12 minuter. Går även bra att tillaga i ugnen på 220 grader i cirka 12 minuter.
Servera med ris, grönsaker och toppa kanske min enkla avokado mayo, lite salladslök och sesamfrön.