Spicy salmon bowl

Kryddig laxskål

Kryddig slapp skål. 

4 portioner - 412 kcal per portion

30 g protein, 18 g fett, 33 g kolhydrater 

Ingredienser:

  • Lax ( 125 g per portion)
  • 1dl Gochujang 
  • 1dl ketchup osötad
  • 1,5 msk mirin 
  • 1,5 msk risvinäger 
  • 2 msk japansk soja 
  • 0,5 msk fisksås 
  • 2 msk brunt socker 
  • 4 klyftor vitlök 
  • 2 msk riven ingefära 
  • 1 krm vitlökspulver 
  • 1 krm vitpeppar 
  • 3-4 msk panko
  • Nypa flingsalt

Tillvägagångssätt:

Koka ihop alla ovanstående ingredienser (förutom lax, panko och flingsalt) tills det blir en sticky sås, cirka 15 minuter på låg/medium värme. Rör regelbundet för att inte bränna. Torka av laxbitarna med papper, toppa med såsen och sedan med panko och lite flingsalt. Ställ in i ugnen eller airfryers på 200 grader i cirka 12 minuter. Går även bra att tillaga i ugnen på 220 grader i cirka 12 minuter.

Servera med ris, grönsaker och toppa kanske min enkla avokado mayo, lite salladslök och sesamfrön. 

Tillbaka till blogg