Spicy chicken bowl

Kryddig kyckling skål

Het kycklingskål. Scrolla för Svenska.

4 portioner – 410 kcal per portion

36g protein, 25g fett, 10g kolhydrater

Ingredienser:

  • 600 g kycklingfilé
  • 400-600 g valfria grönsaker
  • 1 dl chiliolja
  • 5 msk soja från Japan
  • 2 msk svart risvinäger
  • - eller balsamvinäger
  • 1 msk socker

Hur man gör det:
Koka kycklingen i 10-15 minuter och se till att innertemperaturen är 70 grader (eller se till att kycklingen är helt genomstekt). Låt kycklingen svalna (du kan lägga den i kallt vatten för att påskynda processen). Slå till kycklingen och dra sedan isär den med händerna eller med två gafflar. Hacka grönsaken. Blanda den kryddiga såsen av chiliolja, soja, risvinäger och socker. Servera med ris. Lägg riset, kycklingen och de hackade grönsakerna i en skål, häll över såsen och toppa med lite salladslök.

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

Ingredienser:

  • 600g kycklingfil 
  • 400-600g ditt val av olika grönsaker 
  • 1dl chiliolja 
  • 5 msk japansk soja 
  • 2 msk svart ris vinäger 
  • - eller balsamico
  • 1 msk socker 

Tillvägagångssättet:

Koka kycklingen I 10-15 minuter och se till att inre temperaturer är 70 grader (eller att kyckling är genom tillagad). Låt kycklingen svalna (du kan lägga den i kallt vatten för att påskynda processen). Slå på kycklingen och dra isär den med händerna eller med två gafflar.  Hacka upp grönsakarna. Mixa ihop såsen med chili olja, soya ris vinäger och socker. Servera med ris. Lägg upp ris, kyckling och hackade grönsaker i en skål och häll sedan över lite av såsen och toppa med sesam frön. 

Tillbaka till blogg