Simple & delicious tomato soup

Enkel och god tomatsoppa

Enkel & god tomat soppa. 

4 portioner – 100 kcal per portion.

15 g protein, 67 g kolhydrater, 7 g fett

 

 

 

 

Ingredienser:

  • 1 kilo tomater, jag blandar mellan ”vanliga stora” och cocktailtomater
  • 1 lök
  • 1 hel vitlök
  • Oliv olja
  • Chiliflakes
  • Svart peppar
  • Ört salt

 

Tillvägagångssätt:

Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och lägg tomaterna i en ugnsform, lägg ett snitt i de stora tomaterna. Dela löken i fyra och ta bort toppen på vitlöken och lägg i ugnsformen. Drizzla över med olivolja, krydda med chiliflakes, svart peppar och salt och ställ in i ugnen i ungefär 30-40 minuter. Lägg över tomaterna och löken till en gryta, pressa ner den rostade vitlöken och häll över vätskan från ugnsformen och mixa allting slätt. Eventuellt ha i lite mer vatten för att få rätt konsistens samt mer kryddor om det behövs.

 

Servera med lite crème fräsch och kanske en grillad ostmacka (vegansk om man föredrar). 

Tillbaka till blogg