Enkel & god tomat soppa.
4 portioner – 100 kcal per portion.
15 g protein, 67 g kolhydrater, 7 g fett
Ingredienser:
- 1 kilo tomater, jag blandar mellan ”vanliga stora” och cocktailtomater
- 1 lök
- 1 hel vitlök
- Oliv olja
- Chiliflakes
- Svart peppar
- Ört salt
Tillvägagångssätt:
Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och lägg tomaterna i en ugnsform, lägg ett snitt i de stora tomaterna. Dela löken i fyra och ta bort toppen på vitlöken och lägg i ugnsformen. Drizzla över med olivolja, krydda med chiliflakes, svart peppar och salt och ställ in i ugnen i ungefär 30-40 minuter. Lägg över tomaterna och löken till en gryta, pressa ner den rostade vitlöken och häll över vätskan från ugnsformen och mixa allting slätt. Eventuellt ha i lite mer vatten för att få rätt konsistens samt mer kryddor om det behövs.
Servera med lite crème fräsch och kanske en grillad ostmacka (vegansk om man föredrar).