Pulled BBQ jackfruit

Pulled BBQ jackfruit

Pulled BBQ jackfrukt. 

6 portioner - 240 kcal per portion

48 g kolhydrater, 4 g protein och 5 g fett  

Ingredienser:

  • 2 burkar jackfrukter, 565g 
  • 1 msk rapsolja 
  • 1 stor gul lök 
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 2 msk grönsaksfond 
  • 2dl vatten 
  • 2dl BBQ sås (1,5 + 0,5) 
  • Salt och peppar 

Tillvägagångssätt:

Öppna burkarna, häll av saltlagen och skölj frukten. Du kan använda dig av allting, inklusive stocken och kärnorna, allting går att äta. Skär från mittstocken ut, i fiberrnas riktning. Hacka löken och pressa vitlöken, stek upp i en panna tillsammans med rapsoljan tills det har fått lite färg. Lägg sedan i frukten, grönsaksfonden och vatten och låt koka i cirka 10 minuter. Häll över frukten och all vätska i en ugnsform och blanda ner 1,5dl av valfri bbq sås och krydda med lite peppar. Ställ sedan i ugnsformen på 200 grader i ca 20 min, tills den har torkat ut och fått lite färg. Ta sedan ut formen ur ugnen och mosa frukten lite för att den faller isär. Häll sedan i resterande av BBQ såsen och blanda runt, krydda eventuellt med mer salt och peppar. 

 

Kan användas i sallad, wraps eller vegetariska burgare. 

Tillbaka till blogg