Pulled BBQ jackfrukt.
6 portioner - 240 kcal per portion
48 g kolhydrater, 4 g protein och 5 g fett
Ingredienser:
- 2 burkar jackfrukter, 565g
- 1 msk rapsolja
- 1 stor gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk grönsaksfond
- 2dl vatten
- 2dl BBQ sås (1,5 + 0,5)
- Salt och peppar
Tillvägagångssätt:
Öppna burkarna, häll av saltlagen och skölj frukten. Du kan använda dig av allting, inklusive stocken och kärnorna, allting går att äta. Skär från mittstocken ut, i fiberrnas riktning. Hacka löken och pressa vitlöken, stek upp i en panna tillsammans med rapsoljan tills det har fått lite färg. Lägg sedan i frukten, grönsaksfonden och vatten och låt koka i cirka 10 minuter. Häll över frukten och all vätska i en ugnsform och blanda ner 1,5dl av valfri bbq sås och krydda med lite peppar. Ställ sedan i ugnsformen på 200 grader i ca 20 min, tills den har torkat ut och fått lite färg. Ta sedan ut formen ur ugnen och mosa frukten lite för att den faller isär. Häll sedan i resterande av BBQ såsen och blanda runt, krydda eventuellt med mer salt och peppar.
Kan användas i sallad, wraps eller vegetariska burgare.