Lasagne med rotfrukter.
ca 6 portioner - 780 kcal per portion
47 g protein, 68,5 g kolhydrater, 35 g fett
Ingredienser:
-
200 ml havrefraiche
- 200ml havre matlagningsgrädde
- 500g passerade tomater
- 1 kg nötfärs
- 400 g lasagnefat
- 1 stor lök
- 3 morötter
- 2 st palsternackor
- 3-4 vitlöksklyftor
- Timjan
- Köttfond och svartpeppar
- 2dl riven mozzarella
Havreprodukterna kan ersättas med ditt val av alternativa produkter.
Tillvägagångssätt:
Hacka alla grönsakerna, jag brukar hacka löken och palsternackan men brukar riva morötterna. Lägg till löken, morötterna och palsternackan i en panna och stek på låg värme, lägg i vitlök och lite timjan och fortsätt rör tills det börjar mjukna. Stek upp nötfärsen och häll i bland grönsakerna. Häll sedan över fraiche, grädde och passerade tomater. Krydda med köttfond och svartpeppar och låt koka upp. Lägg i mer timjan och börja sedan lägga till lasagne. Lägg lite riven mozzarella mellan lagren men lägg mestadels på toppen. Sprinkla lite mer timjan på toppen och ställ sedan in i ugnen på värmen och tiden som står på pastan. Låt den kylas ned och njut!