Lasagna with root veggies

Lasagne med rotfrukter

Lasagne med rotfrukter. 

ca 6 portioner - 780 kcal per portion

47 g protein, 68,5 g kolhydrater, 35 g fett 

Ingredienser:

  • 200 ml havrefraiche 

  • 200ml havre matlagningsgrädde 
  • 500g passerade tomater 
  • 1 kg nötfärs 
  • 400 g lasagnefat
  • 1 stor lök 
  • 3 morötter 
  • 2 st palsternackor 
  • 3-4 vitlöksklyftor 
  • Timjan 
  • Köttfond och svartpeppar 
  • 2dl riven mozzarella

Havreprodukterna kan ersättas med ditt val av alternativa produkter.

 

Tillvägagångssätt:

Hacka alla grönsakerna, jag brukar hacka löken och palsternackan men brukar riva morötterna. Lägg till löken, morötterna och palsternackan i en panna och stek på låg värme, lägg i vitlök och lite timjan och fortsätt rör tills det börjar mjukna. Stek upp nötfärsen och häll i bland grönsakerna. Häll sedan över fraiche, grädde och passerade tomater. Krydda med köttfond och svartpeppar och låt koka upp. Lägg i mer timjan och börja sedan lägga till lasagne. Lägg lite riven mozzarella mellan lagren men lägg mestadels på toppen. Sprinkla lite mer timjan på toppen och ställ sedan in i ugnen på värmen och tiden som står på pastan. Låt den kylas ned och njut!

 

Tillbaka till blogg