Salmon quinoa bowl

Japansk quinoaskål med lax

Japansk inspirerad quinoaskål med lax. Scrolla för Svenska.

2 portioner - 810 kcal per portion

41 g protein, 78 g kolhydrater, 30 g fett

– Lax innehåller mycket nyttiga fetter

 

 

 

Ingredienser:

  • 2 bitar lax
Marinad för laxen:
  • 1 klyfta vitlök
  • 1/2 tumbit ingefära
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk chiliolja

Quinoa skål: 

  • 200g 3-färgad quinoa
  • 200 g spetskål
  • 2 medelstora morötter
  • 2 sallader lökar
  • 1 tumbit ingefära
  • 1/2-1 chili
  • 1 tsk olivolja
  • 1 lime - riv skalet, och en skvätt av juicen
  • ca 1 msk japansk soja
  • Sesamfrön

Sesam majonnäs: 

  • 3 msk vegansk majonnäs (eller vanlig)
  • 1/2 msk japansk soja
  • 1/2 msk rostade sesamfrön

 

Tillvägagångssätt:

Blanda ihop marinaden till laxen, finriv ingefära och vitlök och blanda med resterande av ingredienserna. Låt gärna laxen marineras i några timmar. 

Tilllaga quinoan i 5dl saltat vatten i ungefär 12-15 minuter. Häll sedan över den i en sil och spola under kallt vatten. 

Riv kålen och lägg i en skål, häll över olivolja och salt och massera kålen. Riv morötterna och hacka upp salladslöken och lägg i skålen. Riv limeskalet, ingefäran och finhacka chilin och lägg i skålen. Häll i quinoan, soja såsen och juice från 1/4 lime och blanda ihop allting. 

Rosta sesam fröna och låt kylas ner. Blanda ihop med majonnäsen och soja såsen för att göra sesam majonnäsen. 

Tilllaga laxen i en stekpanna på medium värme tills den är klar. Lägg sedan upp allting, strö över lite sesam frön och servera! 

Tillbaka till blogg