Hemmagjord Ärt-Pesto Pasta
4 portioner - 545 kcal per portion
17g protein, 25g fett, 60g kolhydrater
Ingredienser:
- 360 g pasta (okokt)
- 1dl ärtor (frysta går bra)
- 60 g pinjenötter
- 1 dl riven parmesan (30%)
- 1/2 dl olivolja
- 1 kruka basilika (ca 1 1/2 dl)
- 1/2 vitlöksklyfta
- Salt peppar
Tillvägagångssätt:
Lägg färska ärtor i en skål och häll över kokande vatten, låt stå i ca 5 minuter och låt rinna av. (Eller tina de frysta ärtorna). Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa tills det är slätt, smaka av med salt och peppar. Koka pastan enligt förpackning och blanda sedan i peston. Toppa med kyckling eller fisk för att lägga till mer protein till rätten.
Peston kan även läggas till ris, sallader eller kanske en smörgås.
Bara peston är totalt 1 028 kcal
4 portioner - 257 kcal per portion
7 g protein, 25 g fett, 2 g kolhydrater