Homemade Pea-Pesto Pasta

Hemmagjord Ärt-Pesto Pasta

Hemmagjord Ärt-Pesto Pasta

4 portioner - 545 kcal per portion

17g protein, 25g fett, 60g kolhydrater 

Ingredienser:

  • 360 g pasta (okokt)
  • 1dl ärtor (frysta går bra)
  • 60 g pinjenötter
  • 1 dl riven parmesan (30%)
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 kruka basilika (ca 1 1/2 dl)
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • Salt peppar

Tillvägagångssätt:

Lägg färska ärtor i en skål och häll över kokande vatten, låt stå i ca 5 minuter och låt rinna av. (Eller tina de frysta ärtorna). Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa tills det är slätt, smaka av med salt och peppar. Koka pastan enligt förpackning och blanda sedan i peston. Toppa med kyckling eller fisk för att lägga till mer protein till rätten.


Peston kan även läggas till ris, sallader eller kanske en smörgås.

Bara peston är totalt 1 028 kcal

4 portioner - 257 kcal per portion

7 g protein, 25 g fett, 2 g kolhydrater


 

Tillbaka till blogg