Nudlar med vitlöks räkor.
3 portioner1 663 totalt, 554 kcal per portion
82g kolhydrater, 37g protein, 16g fett
Ingredienser:
- 200 g äggnudlar (okokt vikt)
- 300g räkor (frysta eller i lag)
- 2dl Edamame (utan skal)
- 4dl riven vitkål
- 1 salladslök
- 3-4 vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 1 msk soja sås
- 1 pkt Santa Maria mörk soja- och vitlökssås
Tillvägagångssätt:
Hacka eller pressa 2-3 vitlöksklyftor och lägg i en kastrull med olivoljan, sätt på låg värme och låt vitlöken smaksätta oljan (gärna i 10-20min). Mena samtidigt hacka kålen och lägg i en annan panna med 1 vitlöksklyfta 1/2 msk sojasås och sesamolja, stek så att den får lite färg. Koka nudlarna enligt förpackningen och skölj sedan under kallt vatten. Tillsätt räkorna i vitlöksoljan och stek på låg till medelhög värme för att ge dem lite färg men undvik att bränna vitlöken. Blanda i kål, hackad vårlök och edamame med nudlarna, tillsätt den mörka soja- och vitlökssåsen och resten av sojasåsen och blanda ihop det hela. Toppa med vitlöksräkorna, lite mer vårlök och sesamfrön.