Chickpea vegetables

Kikärts- och grönsaksgryta

Kikärts & grönsaksgryta. 

4 portioner - 199 kcal per portion

17 g protein, 34 g kolhydrater, 3 g fett

 

 

 

Ingredienser:

  • 2 burkar kikärtor (ca 460g)
  • 400g mini tomater
  • 3 paprikor i blandade färger
  • 4 röda lökar
  • 2-4 klyftor vitlök
  • 400g passerade tomater
  • 2 kuber grönsaks fond-kuber
  • Örtsalt och svartpeppar

Tillvägagångssätt:

Hacka tomaterna, paprikan och löken, blanda med olivolja och 2 klyftor finriven (pressad) vitlök, örtsalt och peppar. Lägg till alla grönsakerna på en plåt i ugnen i 200 grader i 30-40 minuter. Skölj kikärtorna och lägg de i en stekpanna med lite olivolja och en klyfta vitlök och ge dem lite färg. Häll över de passerade tomaterna och lägg i grönsaksbuljongen. När grönsakerna i ugnen blivit mjuka och fått lite färg, ta ut dem och blanda ner dem bland kikärtorna. Krydda eventuellt mer om det behövs. Vi älskar att äta denna grytan precis som den är, eller med lite fetaost på (eller ett veganskt alternativ). 

Tillbaka till blogg