Chicken lasagna

Kyckling & spenat lasagne

Kyckling & spenat lasagne. Scrolla för Svenska.

8 portioner - 418 kcal per portion

38g protein, 30g kolhydrater, 15g fett

Ingredienser:

  • 1 kilo kyckling- eller kalkonkött
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4dl mosade tomater
  • 4dl matlagningsgrädde (låg fettprocent)
  • 250g riven mozzarella
  • Lasagneplattor ca 250g
  • 3-4 msk kycklingbuljong
  • Svart & vitpeppar

Hur man gör det:

Hacka löken och lägg i en panna med lite olivolja, stek på låg värme tills den är mjuk. Tillsätt kycklingen (eller kalkonen), vitlöken och lite peppar och stek tills den är helt genomstekt. Tillsätt sedan de mosade tomaterna, kycklingbuljongen och mer peppar. Tillsätt kokkrämen och spenaten, låt puttra i ca 10 minuter. Smaka av och tillsätt mer kryddor om det behövs. Sätt ugnen på 200 grader eller vad det nu står på lådan med lasagneplattorna. Varva lasagnen med lite sås i botten och sedan pasta, kyckling, mozzarella, pasta, kyckling, mozzarella och så vidare.. Sätt in i ugnen och njut sedan!!

Denna lasagnen är perfekt att göra en stor panna, frysa in och sedan bara värma upp när som helst!

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

Ingredienser:

  • 1 kilo kyckling eller kalkonfärs
  • 1-2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 4dl passerade tomater
  • 4dl matlagningsgrädde (låg fett%)
  • 250 g riven mozzarella
  • 250 g lasagnefat (ungefär)
  • 3-4 tsk kycklingbuljong
  • Svart- & vitpeppar

Tillvägagångssätt:

Hacka löken och lägg i en stekpanna med lite olivolja, stek på låg värme tills löken blivit mjuk. Lägg i kycklingfärsen (eller kalkon), vitlök och lite peppar och stek tills färsen är helt tillagad. Tillsätt matlagningsgrädden, , kycklingfonden och spenaten, och låt puttra i cirka 10 minuter. Smaka av och tillsätt mer kryddor om det behövs. Sätt ugnen på 200 grader, eller den temperatur som står på lasagne plattorna. Lava lasagne med lite sås i botten, sedan pasta, kyckling, mozzarella, pasta, kyckling, mozzarella och så vidare… Placera i ugnen mellan 20-40 minuter beroende på pastan, och njut sedan!!

Denna lasagne är perfekt att göra en stor omgång av och frysa in, och sedan bara att värma upp!

Tillbaka till blogg