Chicken chanterelle

Kycklingkantarell

Kyckling kantarell. 

4 portioner – 483 kcal per portion (alt. 366 kcal per portion)

30 g protein, 14 g kolhydrater, 20 g fett 

Ingredienser:

  • 1 lök
  • 2-3 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk olivolja
  • 300 g champinjoner
  • 200g kantareller (ca 2 plåtburkar)
  • 400g kycklinglår urbenad
  • Kantarellfond 2-3 msk
  • 2dl matlagningsgrädde 15% (alt. 7%)
  • 2dl cream fraiche 34% (alt. 15%)
  • Vitpeppar och svartpeppar

Tillvägagångssätt:

Fin hacka lök, schalottenlök och vitlök, lägg i stekpanna med lite olivolja på låg/medel värme tills löken mjuknat men den ska inte få färg. Lägg sedan i de hackade champinjonerna och stek tills majoriteten av vattnet har avdunstat. Lägg sedan i kantarellerna och krydda med vitpeppar och lite svartpeppar. Stek kycklinglåret vid sida om och hacka upp.

Blanda ner matlagningsgrädden, cream fraichen och kantarell fonden med svampen. Krydda eventuellt mer efter egen smak, låt stå på låg värme ca 10 min. Lägg sedan i kycklingen och servera med quinoa, ris eller en sallad.

Tillbaka till blogg