Blomkåls tikka masala Ⓥ
4 portioner – 429 kcal per portion
12g protein, 28g kolhydrater, 27g fett

Ingredienser:
- 2 stora blomkålshuvud (ett till ris och ett till masala)
- 2 stora lökar
- 1 apelsin/gul paprika
- Kokosmjölk 400ml (två burkar)
- Tikki masala kryddmix 70-80g (2 påsar Santa Maria)
- 2 vitlöksklyftor
- 1 bit ingefära
- Eventuellt chili flakes om du tycker om stark mat
- Oliv olja
Tillvägagångssätt:
Dela upp båda blomkåls huvudena i mindre bitar, lägg det ena i en bunke och den andra mal i ris-liknande konsistens och ställ undan. Ringla lite olivolja och häll ½ påse tikka masala över blomkålsbitarna och blanda om, lämna och låta det marinera. Hacka löken och paprikan fint och lägg i en gryta, häll i ca 1 tsk olja, lite av tikka masala kryddan, pressa eller riv vitlöksklyftan samt ingefäran. Stek på låg/medium värme till löken börjat mjukna men utan att ha fått färg. I en panna bredvid, stek upp den marinerade blomkålen på medium värme så att den får lite färg. Häll över kokosmjölken bland löken och paprikan och resten av tikka masala kryddan. Ha eventuellt i lite chiliflakes om du tycker om stark mat. Lägg sedan i den stekta blomkålen och låt koka ca 10 minuter. Smaka av och krydda eventuellt med mer chiliflakes.
Servera med vanligt ris eller blomkålsriset och kanske lite broccoli, toppa med chiliflingor.
Santa Maria Tikka masala kryddblandning:
https://www.santamariaworld.com/se/produkter/indian-spices-tikka-masala/