Asiatisk kycklingskål.
ca 4 portioner kycklingfärs - 282 kcal per portion
15 g kolhydrater, 28 g protein, 12 g fett
Ingredienser:
- 500 g kycklingfärs
- 3dl hackad vitkål
- 4 hackade vårlökar
- 3 msk riven ingefära
- 3 vitlöksklyftor
- 4 msk japansk soja
- 1,5 msk mirin
- 2 tsk sesamolja
- 1,5 tsk fisksås
- 0,5 msk kycklingbuljong
Sås ingredienser:
- 0,5dl japansk soja
- 0,5dl risvinäger
- 1 msk mirin
- 0,5 msk sesamolja
- Svarta sesamfrön & gochugaru (koreanska chiliflingor)
Tillvägagångssätt:
Stek upp kycklingfärsen, lägg i vitkålen och sedan alla kryddor och såser och låt puttra på svag värme i ca 10-15 minuter. Under tiden kan du blanda ingredienserna till såsen och koka som ris. När kålen blivit mjuk är det dags att njuta av denna läckra skål! Toppa med andra grönsaker som du väljer.
Perfekt att göra stora omgångar och ha redo i kylen!