Äpple protein fluffiga pannkakor.
3 portioner - 400 kcal per portion
23g protein, 42g kolhydrater, 16g fett
Ingredienser:
- 4 ägg (separera vitan från gulan)
- 1 dl vaniljprotein
- 1,5dl havremjölk
- 2dl vetemjöl
- 1 äpple
- 1,5 msk bakpulver
- 1 krm kanel
- 1krm kardemumma
- 1/2 krm vaniljpulver
- nypa salt
- Smör att steka i
Tillvägagångssätt:
Separera äggvitorna från äggulorna och vispa äggvitorna tills det blir fasta toppar. I en ny skål, blanda ihop äggulorna med havremjölk, proteinet och kryddorna. Tillsätt mjöl och bakpulver. Riv äpplet och tryck ut eventuell vätska, blanda ner i skålen. Vänd sedan försiktigt ihop allting med äggvitan. Stek på låg till medelhög värme och servera med valfri topping. Jag toppade med kaneltekta äpplen, en enkel sirap och lite blåbär.